pri objednávke nad 29,- €
Zdravé produkty, mastičky, oleje
Špaldové fánky s tvarohom
250g špaldová múka hladká
50g špaldová múka celozrnná
60g maslo (82%-tné, zmäknuté)
2 vajcia
250g hrudkovitý tvaroh (tučný)
1 ČL sóda bikarbóna
štipka himalájskej soli
troška rumu (nemusí byť)
Všetko dokopy zmiešame a vypracujeme hladké mierne lepivé cesto.Ak sa bude veľmi lepiť, môžme pomúčiť. S cestom sa môže pracovať hneď, ale ak ho dáte odležať do chladničky na 1-24 hod, bude lepšie.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 3-5mm. Radielkom vytvoríme štvorce o veľkosti 3-4cm.
Do hrnca dáme rozhorúčiť kokosový olej na výšku asi pol centrimetra. Olej neprepaľujeme, držíme ho tak na polovičnej teplote. Vkladáme fánky. Treba dať pozor aby sa nepripálili, sú hotové expresne rýchlo. V momente ako sa nafúknu ich otočíme a opečieme pár sekúnd z druhej strany. Z obcho strán by mali byť opečené dozlatova. Vyberieme na papierovú utierku aby odtiekol tuk a ihneď posypeme mletým trstinovým cukrom.
Zdroj: tinkinerecepty.sk