Logo
Po - Pia 9:00 - 13:00
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50,00 € a máte dopravu ZADARMO
Novinky
07.10.2020
Už ste videli naše tipy na DARČEK? :)
s výberom Vám radi poradíme :) www.bylanka.sk/tipnadarcek     čítať celé
01.10.2020
Originál je len jeden!
"ORIGINÁL je len JEDEN" Šperky Ingrid Nová Almáši  sú vždy autorským výtvorom, nie sú kopírované z inej tvorby. Ingrid Nová Almáši nekopíruje vlastn... čítať celé
12.08.2020
Sirupy zdravia
Sirupy ZDRAVIA si vás hneď získajú nielen svojou chuťou, ale aj zložením. Obsahujú prírodný vitamín C, bez pridaných aróm, bez umelých farbív.  Sladen... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Získajte viac info a nič vám neunikne:)
Doprava zdarma

pri objednávke nad 50,- €

           

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Iné recepty
  4. Kváskovanie

 

Chlieb krájať,

to nie je len tak..

Chlieb nepriletí ako vták,

jak cudzí holub do dvora,

na chlebík treba poorať,

a hodný svojho chleba žiť,

chlebík je treba zaslúžiť,

pluh točiť ako ťažký vlak.

Chlieb krájať,

to nie je len tak.

Poznáš čo to znamená,

môj milý, to je odmena.

Preto sa modlíš,

a ja tiež,

chlieb náš každodenný daj nám dnes.

 

 

KVÁSOK

Kvások je z ražnej chlebovej múky a touto múkou sa aj kŕmi. Môže sa nakŕmiť aj celozrnnou. V prípade, že chceš piecť iba chlieb, je to OK, no ak chceš aj biele pečivo, je lepšie kŕmiť len ražnou chlebovou múkou. 

Nakŕmený kvások v chladničke vydrží aj týždeň. Zo skúsenosti viem, že aj dlhšie, no zostaňme radšej pri tom týždni. Raz do týždňa musí dostať príkrm. Ak pečieš častejšie, je to super, kvások dokŕmiš zakaždým, keď si z neho odoberieš na pečenie.

 

Ako sa starať o kvások.

  1. Skladujeme ho v chladničke v uzatvorenej nádobe, najlepšie v zaváraninovom pohári so zaťahovacím viečkom.
  2. Keď ideme piecť, odoberieme z neho 1 – 2 polievkové lyžice. Do zvyšku, ktorý ostal v pohári, pridáme ražnú chlebovú múku a vodu. Množstvo podľa toho, koľko sme odobrali, prípadne podľa toho, koľko kvásku chceme skladovať. Je lepšie skladovať menšie množstvo. Ja po odobratí do pečenia pridávam 20 – 30 g múky a rovnaké množstvo vody. Všetko premiešame a v prípade, že nepečieme denne, dáme kvások do chladničky, kde si pomaly prekvasí. Ak pečieme často a vieme, že ho budeme čoskoro opäť potrebovať, dokŕmený kvások necháme 9 – 12 hodín (podľa izbovej teploty a aktivity kvásku) prekvasiť, viečko je na pohári len položené, nie zatiahnuté. V podstate platí, že ak prekvasí (je plný bubliniek), zatiahneme viečko na pohári a dáme ho do chladničky.
  3. Ak celý týždeň nepečieš, vyber ho z chladničky, dokŕm lyžicou múky a vody, premiešaj a opäť ho daj do chladničky.
  4. Kvások netreba zakaždým dávať do čistého pohára. Má veľmi rád tú svoju klímu, ktorú si v pohári vytvorí, nemá rád zmeny. Ja mu pohár mením, keď sa mi zdá už až príliš zababraný.

   

 

Pripravila Sandra (Fb stránka Upečené s kváskom)

Získajte viac info a nič vám neunikne:)

"Podľa NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme podávať informácie týkajúce sas diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté od výrobcov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom."

KDE NÁS NÁJDETE

 Cesta do Rudiny 1098
         02401 Kysucké Nové Mesto    

   Po - Pia 9:00 - 13:00

 

PRE ZÁKAZNÍKOV

    Bylanka - bylinkové produkty       

 info@bylanka.sk

  0948 647 615
      Po - Pia 9:00 - 13:00
VŠETKO O NÁKUPE

    Poštovné nad 50 € zdarma  

     Osobný odber 

 

   

© 2017-2020 Bylanka.sk
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.