pri objednávke nad 29,- €
- Úvod
- Blog
- Iné recepty
- Polievky
- Tekvicová so zázvorom
(vegan)
Suroviny:
2 pl kokosový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 cm zázvoru
1 menšia tekvica (hokkaido, špagetová...)
2 mrkvy
600 ml zeleninový vývar
½ čl cukor
čierne korenie
Tekvicové semienka
Tekvicový olej
Postup prípravy:
Cibuľu, cesnak a zázvor si nakrájame najemno. Tekvicu prekrojíme na polovicu a vyberieme semienka (môžeme ich použiť neskôr, je z nich skvelý vývar). Spolu s mrkvou nakrájame na kocky.
Na rozohriaty olej dáme nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Smažíme 4 – 5 minút. Pridáme nakrájanú tekvicu a mrkvu, trošku osolíme a smažíme 3 – 4 minúty. Zalejeme vývarom a necháme variť do zmäknutia. Potom buď použijeme stolový alebo ponorný mixér a rozmixujeme dohladka. Ak sa nám zdá polievka príliš hustá, zriedime ju trochou vody. Pridáme cukor a dochutíme soľou a korením.
V menšom hrnci si nasucho opražíme tekvicové semienka. Treba stále miešať, aby neprihoreli. Keď nám semienka popraskajú a začnú rozvoniavať, stiahneme zo šporáku a osolíme štipkou soli.
Polievku posypeme semienkami a polejeme tekvicovým olejom.
Recept pre Bylanku zostavil Jaroslav