Logo
Po - Pia 9:00 - 13:00
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 29,00 € a máte dopravu ZADARMO
Novinky
08.02.2021
Top produkty mesiaca Január
V Januári si vašu priazeň najviac získali:   Kolagén - vynikajúca chuť manga, môže podporiť výživu kĺbov, šliach a chrupaviek, aj výživu plet... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Získajte viac info a nič vám neunikne:)
Doprava zdarma

pri objednávke nad 29,- €

           

Zdravé produkty, mastičky, oleje

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Iné recepty
  4. Likéry
  5. Vápenný koňačik
Vápenný koňačik

 

Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu

Tento recept je veľmi starý.Ja si ho aspoň raz za rok urobím a užívam ako prevenciu.Užíva sa raz denne po 2 cl ,/1 štamprlík/,ale pri zlomeninách aj dvakrát,ráno a večer.Užívať tak za 1 mesiac a potom aspoň 3 mesiace prestávka.Pri osteoporoze najviac 2x do roka.

 

Suroviny:

6ks vajíčka biele (najlepšie domáce)

1,5kg citrónov

300g medu

2dl kvalitného koňaku

 

Postup:

Vajcia si umyjem a osuším a uložím do čistej litrovej fľaše. Citróny odšťavím, a precedím priamo do fľaše cez umelé sitko.Dužinu nevyhadzujte.Šťavou zalejem vajcia,tak aby boli pod citrónovou šťavou. Potom fľašu zakryjem obrúskom a odložím do chladničky na 7-10 dní.Za ten čas sa škrupinky rozpustia.Aspoň každý druhý deň fľašou potrasiem,aby sa vápnik dostal na spodok fľaše.

Dužinu,ktorá mi ostane,využijem tak,že postupne po troche pridám do vody a vypijem.

Po troch dňoch je uvoľnený vápnik z vajec.Vtedy vajíčka sa nadvihnú a treba doplniť citronovú šťavu,aby boli pod šťavou.Ja som doplnila ešte z 1 a 1/2 citrona. nezabudnúť fľašou vždy potriasť!!

Po piatich dňoch sa na vrchu citronovej šťave vytvorí pena.Tu penu treba pozbierať a to aj viackrát.A zasa trocha fľašou potrasiem a to tak,že fľašu pootačam a taktiež som vidličkou jemne nadvihla vajca,tak aby sa nerozpučili.

Po siedmich dňoch vidieť ako sa škrupina oddeľuje.Ešte tri-štyri dni a vápnik bude celkom rozpustený.Vajce musí ostať iba v blane.Zasa trochu potrasiem zakryjem obrúskom a odložím do chladu.Každý deň to potrasiem a skontrolujem.Ak by sa to nechalo iba stáť,tak vápnik z vajec sa tak skoro nerozpustí a na vrchu by mohla vzniknúť plieseň a to by sa znehodnotilo.

Vajce - blanu po cca 12 dňoch prepichnem a tak sa vajíčko odblaní.Blanu zahodím.Tá blana by sa pri mixovaní nerozmixovala a to by už koňak znehodnotilo. Šťavu s vajciami dám do mixéra a rozmixujem.Po odstranení blán nám vznikne viac ako 3/4 l tekutiny.Ponorným mixérom som zašľahala med a koňak.Ja som použila škotsku whisky.Je to veľmi lahodný a chutný koňačik.

zdroj: varecha.pravda.sk

 

 

Získajte viac info a nič vám neunikne:)

"Podľa NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme podávať informácie týkajúce sas diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté od výrobcov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom."

KDE NÁS NÁJDETE

 Cesta do Rudiny 1098
         02401 Kysucké Nové Mesto    

   Po - Pia 9:00 - 13:00

 

 

PRE ZÁKAZNÍKOV

    Bylanka - bylinkové produkty       

 info@bylanka.sk

  0948 647 615
      Po - Pia 9:00 - 13:00
VŠETKO O NÁKUPE

    Poštovné nad 29 € zdarma  

     Osobný odber 

Platba kartou - platobná brána ComGate

 

 

   

© 2017-2021 Bylanka.sk
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.