Logo
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.

 

doslielaeprodukty, mastičky, oleje

  1. Úvod
  2. Články
  3. Recepty
  4. Koláč s medvedím cesnakom
Koláč s medvedím cesnakom 🌱🐻

Tento receptík som dávnejšie našla na nete, trošku som ho upravila podľa seba, a odvtedy sa u nás pripravuje každoročne, a nie len 1x 😋😋😋

POTREBUJEME:

250g hladká múka

250g polohrubá múka

hrsť ovsených vločiek

1/2 kocky droždia

300ml vody

soľ

mleté čierne korenie

3 väčšie hrste medvedieho cesnaku

1 cibuľa

1 malý kelimok kyslej smotany

syr podľa chuti (tvrdý, údený, tofu, oštiepok, niva..)

vajíčko na potretie

maslo na vymastenie plechu

ľanové a sezamové semiačka

POSTUP:

Zmiešame obe múky, soľ, vločky, a primiešame kvások (ktorý sme urobili z vlažnej vody a droždia). Zamiesime cesto a necháme hodinu vykysnúť.

Medzitým si urobíme plnku: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme umytý, odkvapkaný a nakrájaný medvedí cesnak, korenie, syr a kyslú smotanu. Len orestujeme, prihrejeme aby sa syr nerozpustil a vypneme.

Syr strúham aj krájam na malé kocky, používam ten, čo mám práve doma, nemusia byť všetky druhy ktoré som vypísala, podstatné je aby ho bolo dostatok. Môžte použiť aj bryndzu.

Formu potrieme maslom a posypeme polohrubou múkou.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme, tak, aby presahovalo formu, do stredu dáme plnku (ja jej robím plnú panvicu) a môžme posypať syrom.

Okraje cesta zarovnáme a prehneme smerom dovnútra. Zo zvyškov cesta povykrajujeme tvary a naukladáme na vrch.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semiačkami. Necháme 10min podkysnúť.

Pečieme vo vyhriatej rúre 30min na 200st.

Z tohto množstva vyjde 1 menší plech.

Dobrú chuť 😋😋

Súhlasím so spracúvaním osobných údajov súvisiacich so zdravím za účelom poskytovania výživového poradenstva. Viac informácií TU.

Napíšte nám

Kontakt

 info@bylanka.sk

  0948 647 615
     
© 2017-2022 Bylanka.sk
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk